Fri fragt ved køb over DKK 699,- Fri fragt ved køb over DKK 699,-
1-3 dages levering 1-3 dages levering

Overhold dine nytårsforsætter med en habit tracker

oprettet d.

Overhold dine nytårsforsætter med en habit tracker

Følg denne guide til habit tracking for begyndere

Vi er mange, der går ind i det nye år med gode intentioner om at spise sundt, komme i bedre form, stoppe med at ryge eller spare flere penge op. Sådanne mål tager tid at opnå og kræver ofte, at vi ændrer vores eksisterende vaner. Det kan være vanskeligt at gøre og derfor mislykkes det ofte, hvis man ikke har en plan. En habit tracker er et smart planlægningsværktøj, som kan hjælpe dig med at konkretisere dine mål og holde øje med dine fremskridt. Her kan du læse hvordan.

 

habit tracker blok på et skrivebord


Hvad er en habit tracker?
En habit tracker – også kaldet en vane tracker – findes både som tavle og blok og kan hjælpe dig til at opbygge nye vaner eller opretholde eksisterende vaner. Du definerer selv hvilke vaner, du vil fokusere på, inden månedens begyndelse. Hver dag kan du udfylde et felt ud for hver aktivitet, du har gennemført den pågældende dag. Efter en måned har du således et tydeligt overblik over din udvikling. Hvis din habit tracker har mange udfyldte felter, kan du klappe dig selv på skulderen – du er nemlig godt på vej til at opbygge vaner, som bringer dig tættere på dit overordnede mål.

 

Hvorfor bruge en habit tracker?
Fordelen ved habit tracking er, at du bryder de store mål ned i mindre delmål, hvilket gør det mere overkommeligt at overholde dine nytårsforsætter. Lad os som eksempel tage målet om at komme i god form. Du vil kunne implementere en række forskellige vaner i din hverdag, som alle bidrager til at forbedre din form. Disse vaner kunne f.eks. være kardio, styrketræning, 7-8 timers søvn og sund kost. Nu har du fire konkrete tiltag, som du kan fokusere på i stedet for slutmålet, der måske kan virke som en vanskelig opgave at udføre.

 

Habit tracker blog med farvede tuscher på hvidt sengetøj

 

Du vil formentlig opleve, at det føles tilfredsstillende at udfylde felterne; næsten som en lille belønning slut på dagen. Endnu mere tilfredsstillende bliver det efter dage eller uger, hvor du har markeret flere felter i streg. Belønningsfølelsen er hvad der gør habit tracking til et yderst effektivt værktøj til at opbygge vaner.

Husk! Det er ikke nødvendigvis hver enkelt vane, du behøver at udføre hver eneste dag. F.eks. kan du motionere 4 gange om ugen og alligevel betragte det som en vane. Det er derfor naturligt, at der vil være tomme felter ud for bestemte vaner.

 

Sådan kommer du i gang
Når du skal i gang med at bruge en habit tracker, kan det være en god idé at holde fokus på de allervigtigste delmål lige nu og her. Jo flere mål du sætter dig, des mere uoverskueligt bliver det at nå alt sammen i en allerede travl dagligdag. Vær derfor realistisk. En habit tracker er en fleksibel størrelse, så du kan altid tilføje flere vaner næste måned, hvis det viser sig at gå rigtig godt.

Du kan med fordel bruge forskellige farver til at udfylde felterne i din habit tracker. Farver gør det lettere at skelne mellem oplysninger, og du kan derfor hurtigt identificere, hvilke vaner der er opfyldt, og hvilke der mangler opmærksomhed.

Du får desuden et bedre overblik over dine mønstre. Der kan være bestemte perioder, hvor visse vaner er mere udfordrende at opretholde. Måske får du ikke trænet nok kardio i de koldere måneder, fordi udendørs løb er din foretrukne form for kardio. Hvis du kender til mønstret, kan du også gøre noget for at ændre det, såsom at finde noget varmere træningstøj frem fra bunden af klædeskabet eller tage en tur på løbebåndet i stedet.

 

Week planner blok på sort metal tavle mod en væg

 

Et andet godt tip til dig, der gerne vil begynde at bruge en habit tracker, er at placere den et sted i hjemmet, hvor du ofte går forbi. Således vil du altid blive påmindet om dine mål. Desuden bliver det en nemmere opgave at udfylde habit trackeren, hvis den er lettilgængelig. Mange har deres habit tracker i en notesbog, men det er i virkeligheden endnu mere iøjnefaldende, hvis den hænger som en tavle på væggen. Vores habit tracker blok passer til denne metaltavle, som kan monteres på væggen.

 

Giv habit tracking et forsøg og lad 2024 være året, hvor dine nytårsforsætter endelig bliver til virkelighed. Held og lykke!

 

I dette indlæg er vist:

Habit tracker, A4 planlægningsblok på engelsk

Metal planlægningstavle med engelsk blok