Fri fragt ved køb over: DKK 599,- Fri fragt ved køb over: DKK 599,-
1-3 dages levering 1-3 dages levering

Inspiration med retro opslagstavler

Oprettet d.

Inspiration med retro opslagstavler

Historiske opslagstavler

NAGA blev grundlagt i 1977, med produktion af traditionelle opslagstavler i kork og hessian, produceret i Danmark. Navnet NAGA er lige så gammelt, og er derfor med inspiration i de materialer tavlerne oprindeligt var lavet af, en forkortelse af ordene ”NAtur” og ”GAver”.
Der er sket meget over de sidste 45 år, og i dag har NAGA Europas, nok, største udvalg i tavler og tilbehør. Men de traditionelle opslagstavler er stadig en del af udvalget, og en type tavler vi også fortsat er eksperter i.

Traditionelle opslagstavler

Traditionelle opslagstavler - inspiration

Opslagstavler i hessian er nok den ældste type danske opslagstavler. Hessian var et meget populært materiale overalt i danske hjem tilbage i 70’erne. Derfor var det også naturligt, at man begyndte produktionen af opslagstavler i hessian.
Den helt traditionelle og klassiske hessian opslagstavle er med fyrretræsramme. Enkel og simpel, hvilke også betyder at man får meget for pengene. 
Hessianopslagstavler er stadig det klassiske valg indenfor opslagstavler, og i de seneste år har disse opslagstavler fået en renæssance i takt med at retro er blevet moderne.

Moderne brug af en klassiker

klassisk hessian opslagstavle

Den helt klassiske hessian opslagstavle er igen blevet et hit i de moderne hjem, og i den moderne indretning. Tavlens enkelthed, funktionalitet og naturlige look, giver så mange muligheder for at skabe sit helt eget og personlige udtryk.
Praktisk på kontoret, i køkkenet, på børneværelset, ja selv i stuen giver opslagstavlen mulighed for at man kan skabe sit helt eget og personlige ”billede” op dekorative element med en opslagstavle.
Størrelsen kan man vælge ud fra den plads man har til rådighed, vi har hessian opslagstavler i flere størrelser, helt op til 180 x 120 cm, og alle tavlerne kan hænges enten vandret eller lodret, som man ønsker.

Retro med et tvist

klassiske hessian opslagstavle med sort ramme

Som noget nyt kan vi nu også tilbyde den gamle kending i ny ”indpakning”. Hessian opslagstavler med sort ramme, giver tavlen et ekstra tvist, og passer også rigtig godt ind i den moderne indretning. Hessian tavler med sort ramme fås i 2 størrelser, og kan også vendes hvilken vej man har behov for.

Kork tavlen i nyt design

mørk hessian opslagstavle med sort ramme

En anden kendt klassiker indenfor opslagstavler, er kork tavlen. Bedst kendt i naturkork med fyrretræsramme. Vi har givet korkopslagstavlen en opdatering, så det passer godt ind i den moderne indretning. Kork er jo et naturmateriale, og som standard er naturkork i den lyse korkfarve. Men en anden type kork der også er blevet populær er karboniseret eller forkullet kork. Her har korken fået en varmebehandling, der gør korken mørkebrun i farven. Sammen med den sorte ramme, lidt brede ramme giver det korktavlen et elegant udtryk.

Tilbehør og dekoration

Tilbehør til opslagstavle

Til alle disse “bløde” typer opslagstavler er eneste nødvendige tilbehør, der skal anvendes nåle, pins eller tegnestifter, mange betegnelser for det samme tilbehør. Vi har flere forskellige typer pins, klare, sorte og naturtræ. De klare pins falder jo naturligt ind, og ses ikke så tydeligt. Pins i naturtræ passer godt ind i det naturlige look med hessian, kork og lyst træ. Hvor de sorte pins er flotte til sorte rammer og mørkt kork.
Hvad man sætter op på sin opslagstavle afhænger jo helt af hvilken funktion man ønsker tavlen skal ha’, og hvor man hænger den. Hvis tavlen udelukkende er tænkt som dekoration, er familiebilleder og postkort jo helt oplagt til at udsmykke tavlen med. Men alle de typer tørrede blomster der er blevet meget populære, er jo også helt oplagte som små, dekorative elementer på en opslagstavle. Ønsker man tavlen får et mere romantisk look, er det en ide at bånde små sløjfer om sine pins.


I dette indlæg er vist:
Et udvalg af klassiske opslagstavler og pins til opslagstalver