Fri fragt ved køb over DKK 749,- Fri fragt ved køb over DKK 749,-
1-3 dages levering 1-3 dages levering

Personliggør dit køkken med en specialdesignet stænkplade

Oprettet d.

Personliggør dit køkken med en specialdesignet stænkplade

Det kan være lidt af en udfordring at finde en stænkplade til køkkenet, som både har de helt rette mål og samtidig passer perfekt ind i køkkenets overordnede stil. Står du i en lignende situation, kan du med fordel overveje at designe en stænkplade selv, som er skræddersyet til netop dine behov. NAGAs stænkplader i hærdet glas har en lang række fordele - fra nem installation til let rengøring og muligheden for at tilpasse design og mål efter dine ønsker. I artiklen kan du blive klogere på fordelene, og ikke mindst lade dig inspirere af billederne, til når du engang selv skal designe din egen stænkplade.

 


Hvorfor vælge en stænkplade i glas?


En stænkplade til køkkenvæggen er et godt alternativ til fliser, da det er hurtigt og nemt at montere en stænkplade med f.eks. spejlsilikone. Derudover er en stænkplade i glas mere rengøringsvenlig end fliser, da du ikke har fuger, hvor der kan samle sig snavs. Rengør nemt fedt og snavs fra overfladen på stænkpladen med en fugtig klud eller glaspudsemiddel. Hos NAGA kan du selv vælge print til din stænkplade, og din stænkplade kan derfor få et udseende af træ, marmor eller fliser, og samtidig kan du få glæde af en rengøringsvenlig overflade.

 

 

En særlig fordel ved stænkplader i glas er, at du kan skrive på dem med whiteboard markere og nemt tørre det af med en blød klud. Forestil dig at følge en opskrift, hvor ingredienser og fremgangsmåde er nedskrevet direkte på stænkpladen – ingen grund til at gribe efter mobilen eller computeren, mens du har fedtede fingre. Denne funktion er også ideel til at notere ugens madplan eller huskesedler til indkøb. NAGA-markere fås i flere forskellige farver.

En ekstra smart detalje ved NAGAs stænkplader er, at de har en metalbagside, hvilket gør dem magnetiske. Dette betyder, at du kan hænge printede opskrifter eller håndskrevne indkøbssedler op med super stærke magneter. Hos NAGA tilbyder vi et bredt udvalg af super stærke magneter.

 

En specialdesignet stænkplade med print giver dit køkken et personligt præg.

 

Glasset på vores stænkplader er 4 mm. hærdet glas, hvilket vil sige, at det er langt stærkere end almindeligt glas og er modstandsdygtig over for højere temperaturer. På trods af det, er det nødvendigt at holde gryder og pander i en sikkerhedsafstand på cirka 5 cm. fra glaspladen.

 

Hvor finder jeg et design til min stænkplade?

Du kan benytte Adobe Stock, Shutterstock og lignende billedbanke til at finde billeder i høj opløsning til din stænkplade, ofte mod betaling af et mindre beløb. Ønsker du i stedet en ensfarvet stænkplade, kan du helt frit vælge en farvekode fra NCS-farveskalaen. Uanset om du vælger print eller farve, vil dette lag placeres under glasset, hvilket giver dig mulighed for at rengøre stænkpladen uden risiko for at beskadige printet eller farven. Under produktionen fjernes ilten mellem lagene, hvilket sikrer, at farven forbliver mættet i mange år uden at falme.

 

Inspirationsbillede: Opnå et flot marmor udseende på din køkkenvæg til en lavere pris.

 

Hvis du har stikkontakter på køkkenvæggen

Da vores stænkplader er fremstillet af hærdet glas, kan de ikke skæres til af dig selv, da dette vil få glasset til at splintre i en masse små stykker. Heldigvis tilbyder vi muligheden for, at vores producent kan foretage udskæringerne, inden glasset hærdes. Vi kan derfor tilpasse din specialdesignede stænkplade med præcise udskæringer til f.eks. stikkontakter eller emhætter. Alt, hvad du skal gøre, er at sende os en skitse med de ønskede mål, enten håndtegnet eller digitalt, så vi kan sikre, at stænkpladen passer perfekt til dit køkken. Leveringstiden er den samme på alle specialdesignede stænkplader, uanset om du vælger at få udskæringer eller ej. Stænkplader efter mål produceres enkeltvis, og derfor kan du forvente 5-6 ugers leveringstid. Af samme grund er der ingen fortrydelsesret på stænkplader efter mål.

Skitse af en stænkplade med mål til udskæring. De ydre mål angives i centimeter, mens eventuelle udskæringer angives i millimeter for ekstra præcision.


Hvis din køkkenbordplade løber langs to tilstødende sider af køkkenet, kan du skræddersy din stænkplade til at følge hjørnet. Du skal blot bestille to stænkplader og inkludere målene på begge i din bestilling. Inden vi starter produktionen, vil du modtage en korrektur, som du skal godkende. Når du har godkendt denne, er bestillingen bindende, og vi begynder at producere dine specialdesignede stænkplader.

 

Sådan monterer du din stænkplade med spejlsilikone

Alle NAGA stænkplader leveres med selvklæbende tape på bagsiden, så den kan opsættes direkte på væggen, men da alle vægtyper er forskellige, og nogle vægge er ujævne, anbefaler vi som alternativ at bruge montagelim eller spejlsilikone. Det udligner små ujævnheder i væggen og sikrer en solid og langvarig fastgørelse.

 

Inspirationsbillede: En hvid stænkplade kan være en simpel og elegant tilføjelse til dit køkken, der samtidig beskytter væggen mod snavs.

 

Følg blot disse trin:

1. Rengør køkkenvæggen grundigt.

2. Placer stænkpladen med forsiden nedad på en beskyttende overflade, såsom pap eller et tæppe, for at undgå ridser.

3. Påfør spejlsilikone i smalle, lodrette striber på bagsiden af stænkpladen.

4. Placer stænkpladen på væggen og tryk godt til.

5. Lad limen hærde i 24 timer.

 

Ekstra tip!

Hvis stænkpladen er frithængende, uden støtte under, bør du understøtte pladen i min. 24 timer mens limen tørrer. Til større afstande kan du anvende trælister til at understøtte pladen med, og ved mindre afstande, f.eks. 2-20 mm., er det en fordel at anvende mindre afstandsklodser.

 


 

Læs mere om NAGAs stænkplader efter mål.

Se også vores stænkplader i standardmål med kun 1-3 dages levering.

 


 

Kontakt os for at få en pris på din specialdesignede stænkplade efter mål.
Ring +45 76 34 75 00 eller skriv til naga@naga.dk