Fri fragt ved køb over DKK 749,- Fri fragt ved køb over DKK 749,-
1-3 dages levering 1-3 dages levering

Indretning på få kvadratmeter

oprettet d.

Indretning på få kvadratmeter

Det er blevet attraktivt at bo på få kvadratmeter, hvis man skal dømme ud fra tendenser som ”small living” og ”tiny houses”, som har opnået enorm popularitet i senere år. Men det kræver somme tider nogle kreative løsninger for at udnytte pladsen optimalt og undgå rod. Her får du nogle nyttige tips til pladsbesparende indretningsløsninger, som du kan lade dig inspirere af, når du skal indrette din lille bolig – uanset om du flytter i en lille lejlighed, studiebolig eller et tiny house.

 


 

Den lille entré

Den lille entré kan ofte være en udfordring at indrette, da pladsen er begrænset, og der samtidig skal være funktionel opbevaring til overtøj, tasker og lignende. Her kan en væghængt stumtjener, eller tøjstativ, være en genial løsning. Fordi den væghængte stumtjener ikke optager gulvplads, giver den mulighed for opbevaring af sko eller andre genstande nedenunder. For at skabe et sammenhængende udtryk kan stumtjeneren med fordel suppleres med en lille og enkel skoreol af samme materiale. Desuden optager en væghængt stumtjener mindre horisontal plads sammenlignet med en almindelig knagerække, hvilket gør den ideel til den lille entré.

 

En anden smart løsning til den lille entré er en knagerække, der kan hænges over døren. Denne type knagerække er perfekt til opbevaring af tørklæder, hatte, tasker og andre småting, uden at tage plads fra vægge eller gulv. Ved at udnytte døren til opbevaring, kan man udnytte pladsen i entréen til fulde og holde området ryddeligt og organiseret. Knagerækken over døren kan også nemt flyttes til andre rum i hjemmet eller udelukkende tages frem, når der er gæster på besøg, og kun midlertidigt er brug for ekstra plads til jakker.

 

Dørknagerække 149 kr. Findes både i hvid, sort og stål.

 


 

Det lille køkken

For at udnytte bordpladsen bedst muligt, er det vigtigt at have smarte løsninger, der kan ryddes væk, når de ikke er i brug. Brug bakker med hank eller håndtag til at organisere krydderier, olier og andre småting. Disse bakker kan nemt flyttes væk fra køkkenbordet, når du har brug for mere arbejdsplads til madlavningen, og de gør det samtidig let at løfte alt væk for rengøring under.

 

Sort metalbakke med hank. 219 kr.

 

I et lille hjem er der en chance for, at der ikke er plads til en opvaskemaskine. Her er et godt og stabilt opvaskestativ, med plads til både tallerkener, glas og bestik, essentielt. Det er samtidig praktisk, hvis opvaskestativet også har håndtag, så det ligeledes kan flyttes rundt efter behov.

 

Opvaskestativ i sort metal med bambus håndtag. 299 kr.

 

Med en kapselholder kan du nemt skabe orden og system på køkkenbordet. Du undgår, at kaffekapslerne optager værdifuld plads i skuffer og skabe, og du slipper for at gemme på unødvendig emballage, hvilket er en klar fordel i et lille køkken. Samtidig giver en kapselholder dig et hurtigt overblik over, hvor mange kapsler du har tilbage, og hvilke varianter du har, hvilket gør det lettere at planlægge, hvornår der skal købes nye forsyninger.

 

 


 

Det lille badeværelse

En af de mest effektive måder at spare plads på badeværelset er ved at bruge væghængte elementer, såsom en væghængt sæbeholder. Ved at hænge sæbeholderen på væggen, undgår du at optage plads på vasken eller hylderne, hvilket er særligt vigtigt i et lille badeværelse, hvor der også skal være plads til alle dine øvrige toiletartikler.

 

 

Når hver kvadratmeter tæller, er det nødvendigt ofte at finde nye løsninger for at udnytte pladsen bedst muligt. Selvklæbende løsninger kan fjernes uden at beskadige overfladerne, hvilket giver dig fleksibilitet til at omorganisere og tilpasse dit hjem efter behov. Med selvklæbende badeværelsestilbehør undgår du også at bore huller eller bruge værktøj, hvilket er en fordel i lejeboliger, hvor permanente ændringer måske ikke er tilladt, eller hvis du bare ønsker en hurtig og enkel løsning.

 

Selvklæbende badeværelsestilbehør. Fra 39,95 kr.

 

At bo på få kvadratmeter behøver ikke at være en udfordring, men kan tværtimod være en spændende mulighed for at skabe et hjem, der er både funktionelt og hyggeligt. Ved at implementere smarte, pladsbesparende løsninger kan du få mest muligt ud af dit hjem, uanset størrelsen. Uanset om du bor i en lille lejlighed, en studiebolig eller et tiny house, er der masser af inspiration at hente, så du kan indrette dig på en måde, der passer til dine behov og din livsstil.